Výborné fánky

1. dubna 2009 v 16:31 |  Sviatočné jedlá

300 g hladkej múky (Špeciál)
30 g cukru
40 g kvasníc, 50 ml mlieka
40 g masla
100 - 150 ml kyslej smotany
2 žĺtky, 5 lyžíc rumu
soľ
masť alebo olej na vyprážanie
práškový a vanilínový cukor na obaľovanie

1.

Všetky suroviny spolu zmiešame a vypracujeme hladké cesto, ktoré sa odlepuje od rúk.

2.

Cesto prikryjeme čistou utierkou a necháme vykysnúť.

3.

Vykysnuté cesto znova vypracujeme a na pomúčenej doske rozvaľkáme. Pomocou radielka pokrájame na obdĺžniky alebo kosoštvorce, ktoré v strede dvakrát narežeme. Pod utierkou ich necháme ešte dobre nakysnúť, potom ich vypražíme v rozpálenom tuku alebo oleji dočervena.

4.

Usmažené fánky necháme odkvapkať na papierovom obrúsku a obalíme ich v zmesi práškového a vanilínového cukru.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama