Zemiakové guľky s údeninou

8. dubna 2009 v 21:57 |  Slané jedlá

Potrebujeme:
Varené zemiaky: 600 g
Cibuľa: 200 g
Múka hrubá: 200 g
Cesnak: 2 strúčiky
Vajce: 1 ks
Slanina: 100 g
Údenina: 300 g
Kapusta (kvasená): 500 g
Olej: 100 g
Soľ, korenie, rasca, cukor

Postup:
Uvarené, vychladnuté zemiaky zomelieme, zmiešame s hrubou múkou, vajcom a soľou, vypracujeme tuhé cesto. Na oleji opečieme cibuľu, cesnak a nadrobno nakrájanú uvarenú údeninu. Touto zmäsou plníme rozvaľkané zemiakové cesto, z ktorého vykrajujeme krúžky a formujeme do guliek. Guľky varíme vo vriacej osolenej vode. Na oleji opečieme cibuľku s trochou cukru a rasce, kým cukor neskaramelizuje. Pridáme kvasenú kapustu, trochu vody a chvíľu podusíme. Dochutíme soľou, korením a cukrom. Uvarené zemiakové guľky podávame na dusenej kapustičke poliate opraženou slaninkou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama