Zemiakové pagáče

10. dubna 2009 v 12:29 |  Slané jedlá

Potrebujeme:
Cesto: 1 000 g zemiakov
uvarených v šupke, 20 g droždia, 500 g hladkej múky, 40 g masla, 1 žĺtok, lyžičku soli, trochu cukru do kvásku, vlažné mlieko
Na potretie: 2 žĺtky, celú rascu, celý mak, soľ

Postup:
Vychladnuté zemiaky ošúpeme, najemno postrúhame a osolíme. Z vlažného mlieka, droždia, cukru a zo soli pripravíme kvások. Nakysnutý kvások spolu s múkou, maslom a so žĺtkom pridáme k zemiakom. Vypracujeme cesto, ktoré necháme na teplom mieste nakysnúť. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske, vykrojíme pagáče, ktoré potrieme žĺtkami, posolíme, posypeme celou rascou alebo celým makom. Uložíme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama