Čokoládové mousse

2. května 2009 v 18:10 |  Extra mlsné jazýčky

Čokoládové mousse:
Tmavú čokoládu rozpustíte v double broileri (nad parou), pridáte smotanu, ktorá sa musí úplne rozpustiť. Zvlášť si vymiešate žĺtka s cukrom do krémova, zvlášť bielka a šľahačkovú smotanu. Je potrebné bielka vyšľahať do kopcovita. Do vychladenej čokolády pridáte šľahačku, pomaly primiešate žĺtka s cukrom a potom bielka, ktoré musia byť úplne ako jemný sneh. Zmes sa nechá sa v chladničke aspoň 24 hodín.
Biele mousse:
Táto časť delikatesy sa robí z bielej čokolády a zeleného čaju Ulung. Zelený čaj dáme uvariť, na dobrú arómu je vhodné pridať viac čaju a menej vody. Čaj precedíme a v tejto vode roztopíme bielu čokoládu. Do toho pridáme šľahačkovú smotanu a bielka. Zmes sa podáva na čokoládové mousse. Sladkosť ozdobíme nastrúhanou pistáciou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama