Jahodový tunel

30. května 2009 v 17:56 |  Sladučké jedlá


POTREBUJEME: Cesto: 6 vajec, 220 g polohrubej múky, 150 g práškového cukru, 2 lyžičky kypriaceho prášku, Maslový krém: 600 g jahôd, 300 ml mlieka, 40 g Zlatého klasu, 200 g práškového cukru, 150 g masla, Poleva: 100 g čokolády na varenie, 70 g masla


1. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom do penista. Postupne pridávame polohrubú múku s kypriacim práškom a nakoniec vyšľahaný tuhý sneh z bielkov. Cesto rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre upečieme.

2. Vychladnuté cesto po šírke rozrežeme na 6 pásov, ktoré potrieme maslovým krémom. Na dva pásy cesta, ktoré uložíme tesne vedľa seba, poukladáme po 2 až 3 rady pokrájaných jahôd. Natrieme na ne krém a do stredu uložíme ešte po jednom rade jahôd.

3. Ku každému jahodovému pásu priložíme z bokov po dvoch plátoch cesta tak, aby vám vznikla strieška, ktorú jemne pritlačíme. Povrch polejeme rozpustenou čokoládovou polevou a odložíme na chladné miesto stuhnúť. Maslový krém: Z mlieka a zo Zlatého klasu uvaríme puding, ktorú necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom. Do vymiešaného masla postupne pridávame vychladnutý puding a spolu vyšľaháme.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama