Junová polievka

15. května 2009 v 16:12 |  Polievočky

Potrebujeme:
1 až 2 mrkvy
1 stonku stopkového zeleru
3 zemiaky
2 strúčiky cesnaku
1 l zeleninového vývaru
štipku šafranu
200 g bielej alebo zelenej špargle
200 ml bieleho vína
soľ, mleté čierne korenie
štipku nastrúhaného muškátového orieška
čerstvý kôpor na ozdobenie
2 PL olivového oleja
Postup:

1. Zeleninu umyjeme a očistíme. Mrkvu nakrájame na dlhšie tenké prúžky, stonkový zeler na plátky, zemiaky na malé kocky. Do hrnca dáme olivový olej a krátko na ňom osmažíme prelisovaný cesnak a zeler. Zalejeme horúcim vývarom.

2. Pridáme zemiaky, mrkvu a štipku šafranu. Uvedieme do varu, znížime teplotu a pod pokrievkou varíme 15 až 20 minút. Asi 10 minút pred skončením varenia pridáme očistenú, na malé kúsky pokrájanú špargľu a prilejeme víno. Podľa chuti osolíme a okoreníme mletým čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Porcie na tanieri posypeme nasekaným kôprom.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama