Medová bábovka

9. května 2009 v 12:28 |  Sladučké jedlá

PRÍPRAVA: 45 MINÚT: 50 g masla alebo rastlinného tuku, 150 g práškového cukru, 5 vajec, 170 g medu, 4 lyžice rumu, 4 rozdrvené klinčeky, 1/2 lyžičky mletej škorice, kôra z 1/2 citróna, 1/2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, 10 g droždia, 150 g hrubej múky, 50 g hrozienok, 50 g vlašských orechov, 50 g lieskových orieškov

POSTUP: 1. Maslo vymiešame so žĺtkami a s cukrom, pridáme klinčeky, škoricu, postrúhanú kôru z citróna, rum, roztopený med a rozmrvené droždie. Všetko dobre premiešame, až kým sa masa nespení a mierne nezhustne.

2. Pridáme múku zmiešanú s kypriacim práškom, umyté hrozienka, posekané orechy a nakoniec sneh z bielkov.

3. Dôkladne vymastíme a vymúčime bábovkovú formu a zmes do nej vylejeme. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Po upečení posypeme práškovým cukrom.

elektrická rúra: 160 °C, teplovzdušná rúra: 150 °C, plynová rúra: stupeň 3, čas pečenia: 40 - 50 minút

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama