Nepečená jahodová torta

30. května 2009 v 17:50 |  Torty

POTREBUJEME: 200 g okrúhlych piškót Plnka: 800 g tvarohu, 150 g práškového cukru, 500 g jahôd, 2 balíčky vanilínového cukru, 150 ml smotany na šľahanie, 20 g želatíny, 70 g jahodového džemu, 1 stužovač šľahačky, Na potretie: 200 ml vyšľahanej šľahačky, čerstvé jahody, lístky mäty


1. Polovičné množstvo tvarohu vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom. Zvyšný tvaroh, nakrájané jahody a jahodový džem rozmixujeme. Potom pridáme tvaroh vymiešaný s cukrom.

2. Do smotany na šľahanie zamiešame stužovač a dotuha vyšľaháme a potom spolu so želatínou pripravenou podľa návodu zľahka primiešame do tvarohovej masy.

3. Do otvárateľnej tortovej formy striedavo ukladáme vrstvu piškót, ktorú zalievame pripravenou plnkou. Naplnenú formu odložíme stuhnúť na pár hodín do chladničky. Po stuhnutí tortu vyberieme, potrieme vyšľahanou šľahačkou, ozdobíme nakrájanými jahodami a lístkami mäty.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama