Šľahačkové rezy

9. května 2009 v 12:22 |  Sladučké jedlá

POTREBUJEME: Cesto: 3 vajcia, 100 g kryštálového cukru, 2 lyžice oleja, 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva, 100 g polohrubej múky, 2 lyžice kakaa, 30 g pomletých orechov, Plnka: 500 ml mlieka, 80 g Zlatého klasu, 120 g kryštálového cukru, 250 g hustej kyslej smotany, 2 balíčky vanilínového cukru, 3 plátky želatíny, 100 ml silnej kávy, 300 g sterilizovaných broskýň, 300 ml vyšľahanej smotany

1. Celé vajcia vyšľaháme s cukrom. Pridáme olej, múku zmiešanú s kypriacim práškom, pomleté orechy a preosiate kakao. Cesto rozotrieme na menší, vymastený, múkou vysypaný plech a vo vyhriatej rúre upečieme.
2. Pripravíme si plnku: Z mlieka, zo Zlatého klasu a z kryštálového cukru uvaríme hustý puding. Počas chladenia ho občas premiešame. Do vychladnutého pudingu pridáme kyslú smotanu, podľa návodu pripravenú želatínu a spolu premiešame.
3. Vychladnuté cesto pokvapkáme studenou kávou, navrch rozotrieme plnku, na plnku uložíme nakrájané broskyne a povrch koláča ozdobíme dotuha vyšľahanou šľahačkou. Naplnený koláč odložíme na pár
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama