Hrášková polievka

18. června 2009 v 21:07 |  Polievočky


Potrebujeme:
500 g hrášku,
150 g zemiakov,
1 menšiu cibuľu,
maslo, soľ, mleté
čierne korenie,
zeleninový vývar,
50 ml smotany na
varenie, pažítku
Postup:
V hrnci na rozpustenom masle orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme očistené, na kocky pokrájané zemiaky, vylúpaný hrášok, osolíme a spolu opečieme. Zalejeme teplým zeleninovým vývarom, prikryjeme pokrievkou a na miernom ohni uvaríme domäkka. Uvarenú polievku rozmixujeme, ochutíme mletým čiernym korením, uvedieme do varu, prilejeme smotanu na varenie a krátko povaríme. Na tanieri ozdobíme opečeným pečivom, pažítkou a posypeme mletým čiernym korením.


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama