Kakaová roláda s ríbezľami

22. června 2009 v 10:42 |  Sladučké jedlá

Potrebujeme:

  • 40 g hladkej múky
  • 30 g kakaa
  • 7 vajec
  • 150 g práškového cukru
  • 2 PL horúcej vody
  • práškový cukor a kakao na posypanie
    Na plnku:
  • 375 ml smotany na šľahanie
  • 80 g práškového cukru
  • 2 ČL vanilínového cukru
  • 2 stužovače šľahačky
  • 300 g červených ríbezlí

Postup:

1. Rúru vyhrejeme na 200/180 °C. Vajcia rozklepneme, žĺtky oddelíme od bielkov. Žĺtky vyšľaháme s polovicou cukru a horúcou vodou do peny. Z bielkov a zvyšného cukru ušľaháme tuhý sneh a spolu s preosiatou múkou a kakaom postupne vmiešame do žĺtkovej peny. Cesto rozo­trieme na plech vyložený pa­pierom na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 12 minút.
2. Upečený plát cesta necháme mierne vychladnúť. Potom ho aj s papierom stočíme a necháme úplne vychladnúť. Nakoniec papier z plátu opatrne stiahneme.
3. Pripravíme krém: Smotanu s práškovým a vanilínovým cukrom ušľaháme do polotuha, pridáme stužovač, premiešame a došľaháme. Plát cesta natrieme šľahačkou, posypeme ríbezľami a stočíme. Roládu posypeme práškovým cukrom zmiešaným s kakaom.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama