Malinové semifreddo

22. června 2009 v 10:35 |  Extra mlsné jazýčky

Potrebujeme:

  • 250 g malín + 100 g na ozdobenie
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • 250 g jemného kryštálového cukru
  • 6 vajec

Postup:

1. Hranatú chlebíčkovú formu vystelieme potravinárskou fóliou tak, aby po okrajoch presahovala aspoň o 10 až 15 cm.
2. Maliny očistíme a na tanieri roztlačíme vidličkou. Vychladenú smotanu vyšľaháme dotuha.
3. V kovovej miske, ktorú postavíme na hrniec s veľmi mierne sa va­riacou vodou, vyšľaháme vajcia a cu­kor, až kým nevznikne svetlý hustý krém. Misku s krémom vyberieme z vodného kúpeľa a krém ďalej šľaháme metličkou až do úplného vychladnutia. Vajcia s cukrom si môžete "predšľahať" do hustej peny v miske kuchynského robota a až potom ju premiestniť do kovovej misky. Vo vodnom kúpeli už pokračujte v šľahaní ručnou metličkou. Tento postup vám ušetrí čas aj energiu.
4. Roztlačené maliny a šľahačku rýchlo zapracujeme do vaječného krému. Formu vystlanú fóliou naplníme pripravenou masou, povrch uhladíme a minimálne na 4 hodiny odložíme do mrazničky.
5. Asi štvrť hodiny pred podávaním semifreddo vyberieme z mrazničky. Vyklopíme na podnos, odstránime fóliu a pokrájame na plátky. Mierne roztopené ozdobíme čerstvými malinami.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama