Ríbezľový linecký koláč

22. června 2009 v 10:39 |  Sladučké jedlá

Potrebujeme:

  • 300 g hladkej múky
  • 70 g práškového cukru
  • 180 g rastlinného tuku
  • 2 žĺtky
  • 1 ČL postrúhanej citrónovej kôry
  • 30 g práškového cukru na posypanie
    Na sneh:
  • 4 bielky
  • 100 g jemného kryštálového cukru
  • 70 g práškového cukru
  • 300 g ríbezlí

Postup:

1. Ríbezle umyjeme, osušíme a od­stopkujeme. Preosiatu múku zmiešame s cukrom, pridáme pokrájaný studený tuk, žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru a vypracujeme hladké cesto. Vložíme do mikroténového vrecka a dáme do chladu na hodinu odpočinúť. Rúru vyhrejeme na 180/160 °C.
2. Cesto rozvaľkáme na veľkosť plechu, pomocou valčeka prenesieme na plech, popicháme vidličkou a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 12 minút.
3. Z bielkov a cukru vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého vmiešame pripravené ríbezle. Na predpečené cesto rozotrieme bielkový sneh s ríbezľami, posypeme práškovým cukrom a vložíme späť do rúry. Teplotu znížime asi na 150/130 °C a pečieme ešte 20 minút.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama