Boršč

6. dubna 2010 v 21:11 |  Polievočky
Boršč

Potrebujeme:

  • 2 veľké cibule
  • 2 veľké mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1 menší kaleráb
  • 5 zemiakov
  • 1 paradajkový pretlak
  • 2 celé strúčiky cesnaku
  • 1 hlávku kapusty
  • 1/2 hlávky kelu
  • 1 červenú repu
  • 300 g hovädzieho mäsa
  • 300 g bravčového mäsa
  • 1,2 - 1,5 l vývaru
  • soľ
  • celú rascu
  • vegetu
  • mleté čierne korenie
  • 1 - 2 ČL octu
  • kyslú smotanu na ozdobenie

Postup:

1. Olúpané cibule posekáme nadrobno. Nahrubo nastrúhame mrkvu, petržlen a kaleráb. Kapustu s kelom pokrájame na rezance. V miske zeleninu spolu zmiešame, posolíme, posypeme celou rascou a necháme 15 minút odstáť. 
2. Potom ju preložíme do väčšieho hrnca, prilejeme liter vývaru, pridáme nakrájanú červenú repu, celé strúčiky cesnaku, paradajkový pretlak a na miernom ohni pomaly varíme. Očistené zemiaky pokrájame na kocky a po 30 minútach varenia pridáme do hrnca. Podľa potreby prilievame zvyšný vývar a spolu varíme do zmäknutia. 
3. Hovädzie a bravčové mäso nakrájame na menšie kúsky. Do posolenej vody dáme variť najskôr hovädzie mäso. Asi v polovici varenia pridáme nakrájané bravčové mäso a varíme do zmäknutia. Uvarenú zeleninu ochutíme vegetou, mletým čiernym korením, pridáme kúsky uvareného mäsa a spolu krátko povaríme. Na záver môžeme podľa potreby ochutiť octom a jednotlivé porcie ozdobiť kyslou smotanou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama