Bravčové s olivovo-bylinkovou krustou

7. dubna 2010 v 13:58 |  Mäsko

Potrebujeme: 800 g bravčového stehna, 8 vetvičiek tymianu, 1 vetvička rozmarínu, petržlenová vňať, 40 g zelených olív bez kôstok, 40 g čiernych olív bez kôstok, 8 plátkov staršieho bieleho chleba, 20 g masla, 1 lyžica horčice, olej na opekanie, soľ, mleté čierne korenie

Postup:

1. Mäso umyjeme, osušíme, na horúcom oleji krátko opečieme zo všetkých strán, vyberieme a preložíme do pekáča. Z chleba zrežeme kôrku a nakrájame na malé kocky.

2. Bylinky zbavíme stopiek a nadrobno nasekáme. Zmiešame s nakrájanými olivami, chlebom a so zmäknutým maslom. Zmes podľa chuti osolíme a okoreníme.

3. Mäso potrieme horčicou, navrch rozdelíme olivovo-bylinkovú zmes a jemne pritlačíme. V rúre vyhriatej na 160 °C upečieme dozlatista. Keď začne krusta tmavnúť, pekáč prikryjeme alobalom. Pred nakrájaním necháme mäso niekoľko minút postáť.

Elektrická rúra:
160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Plynová rúra: stupeň 3
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama