
POTREBUJEME: Cesto: 4 vajcia, 120 g kryštálového cukru, 130 g hladkej múky, 15 g maizeny, 25 g kakaa, malinový džem, Plnka: 300 ml smotany na šľahaniek 120 g krupicového cukruk 200 g čokoládovej polevy, 80 g kakaa, 250 - 300 ml vaječného likéru, Poleva: 250 g čokolády na varenie, 80 g masla
AKO NA TO:
1. Vajcia rozklepneme, bielky oddelíme od žĺtkov. Z bielkov a kryštálového cukru vyšľaháme tuhý sneh. Opatrne vmiešame žĺtky, múku, maizenu a preosiate kakao. Pomocou vrecka na zdobenie nastriekame na plech vyložený papierom na pečenie kolieska vo veľkosti piškóty. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 180 °C pečieme 10 až 13 minút.
2. Smotanu na šľahanie uvaríme s cukrom, rozpustenou čokoládovou polevou a kakaom. Po vychladnutí odložíme na 5-6 hodín do chladničky. Potom vyšľaháme na hustý krém.
3. Vychladnuté piškóty potrieme džemom. Pomocou dutej trubičky nastriekame vyšľahaný krém do tvaru kužeľa tak, aby v strede zostal priestor na vaječný likér. Navrch nastriekame ešte trochu krému a odložíme stuhnúť do chladničky.
4. Z rozpustenej čokolády a masla pripravíme polevu. Do mierne vychladnutej polevy namáčame stuhnuté špice.