
POTREBUJEME 200 g višňového kompótu 50 ml čerešňového likéru 2 plátky želatíny 200 ml mlieka 50 g práškového cukru 10 g kukuričného škrobu (Gustin) 1 žĺtok 50 g horkej čokolády pokrájanej na kúsky 150 ml smotany na šľahanie nasucho opražené mandľové lupienky na ozdobenie
4 poháre
Ako na to
1. Višne odkôstkujeme, prekrojíme a zalejeme likérom. Plátky želatíny necháme napučať vo vode.
2. V mlieku rozmiešame cukor, kukuričný škrob, žĺtok a kúsky čokolády. Nad parou v horúcom vodnom kúpeli vyšľaháme do zhustnutia. Zhustnutý krém odstavíme z plameňa a miešame do vychladnutia.
3. Zo želatíny vytlačíme prebytočnú vodu a rozpustíme ju v horúcom vodnom kúpeli. Smotanu na šľahanie vyšľaháme. Do vlažnej želatíny pridáme 3 až 4 lyžice šľahačky a dobre premiešame. Želatínu potom vmiešame do zvyšnej šľahačky. Dve tretiny šľahačky vmiešame do čokoládového krému, zvyšok šľahačky si odložíme na ozdobenie.
4. Do pohárov rozdelíme polovicu krému a višne aj s likérom. Niekoľko višní si odložíme na ozdobenie. Potom pridáme zvyšný krém a povrch ozdobíme šľahačkou, višňami, prípadne likérom. Posypeme mandľovými lupienkami. Podávame vychladené.