Fašiangové šišky

1. dubna 2010 v 22:50 |  Sviatočné jedlá
Fašiangové šišky

Potrebujeme:


0,5 kg polohrubej múky
4 dkg práškového cukru
2 vaječné bielky
5 dkg rozpusteného masla
2 PL rumu 2 dkg kvasníc
teplé mlieko

Postup:


Cesto spracujeme a necháme vykysnúť. Po prvom vykysnutí vmiešame do cesta vyšľahané bielky a necháme znovu kysnúť.
Potom cesto na doske roztiahneme, nevaľkáme.
Hrnčekom vykrajujeme šišky do stredu urobíme dierku alebo priehlbinku.
Pečieme v horúcom oleji.
Najprv na jednej strane pod pokrievkou a po otočení pri zníženom plameni bez pokrievky.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama