Hrášková polievka s mätou

14. dubna 2010 v 11:27 |  Polievočky

Suroviny

- 2 hrnčeky hrachu
- 2 väčšie zemiaky
- 1/4 hrnčeka čerstvej mäty
V hrnci na rozohriatom oleji orestujte nadrobno pokrájanú cibuľu, neskôr pridajte rozdrvený cesnak, potom pridaj hrášok, ošúpané a pokrájané zemiaky a mätu. Podlejte vývarom a nechajte variť, kým polievka nechytí chuť a suroviny nezmäknú. Mätu môžete použiť sušenú aj čerstvú. Z tej čerstvej si samozrejme nechajte aj pár lístkov na dozdobenie, aby aj oči jedli…
Na dochutenie si podľa chuti pridajte pár kvapiek z vyždímaného citróna alebo lyžičku kyslej smotany.
Keď sú hrach a zemiaky uvarené, všetko rozmixujte tyčovým mixérom a naservírujte do tanierov. Zvyknem to robiť tak, že časť polievky pred mixovanín odoberiem a po ňom vrátim naspäť do hrnca. Hotová polievka potom nie je jednoliata zelená masa, ale kde-tu v nej možno nájsť malé hrášky či kúsky zemiakov. Na dochutenie si každý podľa chuti pridá pár kvapiek z vyždímaného citróna alebo lyžičku kyslej smotany. A samozrejme už spomínané lístky mäty na dozdobenie. Zavŕšiť to môže už len opečená bageta alebo čerstvý chlebík.
- zeleninový vývar
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- trochu olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Janča Janča | Web | 14. dubna 2010 v 11:37 | Reagovat

mŇAM :-D vypadá to velmi dobřééé 8-)

2 najjedlo najjedlo | 14. dubna 2010 v 17:11 | Reagovat

to áno, len tá mäta neviem ako to bude chutiť s touto kombináciou

3 natuska0011 natuska0011 | Web | 14. dubna 2010 v 17:24 | Reagovat

zaujimavý blog..o jedle som zatial na žiadny nenarazila..;)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama