Mandľovo-medová torta

7. dubna 2010 v 13:49 |  Torty

Potrebujeme:
Cesto: 350 g hladkej múky, štipka soli, 2 lyžice prášk. cukru, 250 g masla, tuk na vymastenie a múka na vysypanie formy, práškový cukor na posypanie
Plnka: 270 g prášk.cukru, 220 g celých olúpaných mandlí, 100 g masla, 150 ml mlieka, 2 lyžice agátového medu
Postup:
1. Z múky, zo soli, z cukru, masla a menšieho množstva studenej vody vypracujeme cesto, ktoré odložíme na hodinu do chladu.
2. Plnka: Cukor dáme variť so 150 ml vody. Prudko prevaríme asi 5 minút, kým začne karamelizovať. Zložíme z ohňa, primiešame celé mandle, maslo a mlieko. Vrátime na sporák a na miernom ohni varíme 15 až 20 minút. Odstavíme, primiešame med a necháme chvíľu vychladnúť.
3. Okrúhlu formu s priemerom 23 cm vymastíme tukom a vysypeme múkou. Cesto rozvaľkáme a dvoma tretinami vyložíme dno formy. Poprepichujeme vidličkou a nalejeme plnku. Prikryjeme zvyšným cestom a okraje dobre postláčame, aby plnka počas pečenia nevytiekla. V strede urobíme malý otvor.
4. Pečieme 40 minút dozlatista. Vychladnutú tortu môžeme posypať práškovým cukrom.
Elektrická rúra: 200 °C
Teplovzdušná rúra: 180 °C
Plynová rúra: stupeň 4
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama