Pivná štrúdľa

19. dubna 2010 v 17:59 |  Slané jedlá

Potrebujeme: 600 g hladkej múky, 250 g tuku, 250 ml svetlého piva, 600 až 800 g jabĺk, šťava z 1 citróna, 100 g kryštálového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 škoricový cukor, 100 g strúhanky, 1 vajce, 50 g hrozienok

Postup:
1.
Z múky, zmäknutého tuku a piva vypracujeme hladké cesto (podľa potreby pridáme trochu niektorej z prísad).

2. Jablká ošúpeme, odstránime jadrovníky a nahrubo nastrúhame. Pokvapkáme citrónovou šťavou. Strúhanku na panvici nasucho opražíme.

3. Cesto vyvaľkáme na obdĺžnikový plát a posypeme strúhankou. Jablká mierne vyžmýkame a rovnomerne rozdelíme na cesto. Povrch posypeme zmesou kryštálového, vanilínového, škoricového cukru a hrozienok.

4. Zvinieme, konce pritlačíme a štrúdľu preložíme spojom nadol. Povrch potrieme rozšľahaným vajcom a vo vyhriatej rúre upečieme dozlatista.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama