Veľkonočná hrudka

1. dubna 2010 v 22:57 |  Sviatočné jedlá
VEľKONOčNA HRUDKA

Potrebujeme:

  • 2 l mlieka
  • 20 vajec
  • 2 PL soli
  • 1 KL mletého čierneho korenia
  • nasekanú pažítku alebo petržlenovú vňať
  • Na ozdobenie:
  • 70 g chrenu
  • 200 - 250 ml šľahačky

Postup:

1. V 2 litroch studeného mlieka dobre rozmiešame 20 va­jec. Pridáme soľ a mleté čierne korenie. Za stáleho miešania zmes pomaly privedieme do varu. Na ochutenie aj pre farebnosť pridáme nasekanú pažítku alebo petržlenovú vňať. Miešame dovtedy, kým sa te­kutá zmes nezmení na hrudkovitú hmo­tu. Potom vypneme plameň a zmes necháme chvíľu vychladnúť.
2. Pripravíme si sitko s čistou gázou alebo utierkou. Zmes opatrne precedíme cez gázu, vzniknutú hmotu zaviažeme a zavesenú ju necháme vychladnúť do druhého dňa.
3. Hotovú, vychladnutú hrudku pokrájame: Pažítka alebo petržlen vytvorí v reze pekný vzor. Na tanieri môžeme ozdobiť šľahačkou, do ktorej vmiešame postrúhaný chren. Pre farebnosť môžeme pridať aj pásiky kapie.
 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 najjedlo najjedlo | 7. dubna 2010 v 12:06 | Reagovat

CELKOM sa podarila =)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama