Závitky s teľacím mäsom

7. dubna 2010 v 13:32 |  Mäsko

Potrebujeme: 250 g lúpaných konzervovaných paradajok, 200 g mletého teľacieho mäsa, 200 g hladkej múky, 2 vajcia, 1 cibuľa, 50 g topeného syra, 1 strúčik cesnaku, 2 lyžice olivového oleja, 1 paprička čili, oregano, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
1. Múku preosejeme na pracovnú dosku, uprostred vyhĺbime jamku, rozbijeme do nej vajce, pridáme soľ, premiešame vidličkou a vypracujeme hladké cesto. Vyvaľkáme z neho tenký štvorcový plát a necháme ho 5 minút odležať.
10 minút
2. Mleté mäso zmiešame so syrom a dochutíme soľou, korením a oreganom. Cesto preložíme na potravinovú fóliu, potrieme mäsovou zmesou a pomocou fólie zvinieme. V hrnci necháme zovrieť dostatočné množstvo osolenej vody, vložíme do nej naparovací nadstavec alebo sitko a závitky varíme asi 35 minút. Hotové nakrájame na plátky.
25 minút
3. Na oleji opečieme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme nasekané scedené paradajky, na plátky nakrájanú papričku čili a varíme, kým nevznikne hustá omáčka. Podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme oregano. Omáčku rozdelíme do hlbokých tanierov, navrch uložíme cestovinové závitky a ozdobíme lístkami oregana.
15 minút
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama