Zelené rezance s čili

8. dubna 2010 v 20:56 |  Cestoviny

Potrebujeme: 500 g dlhých zelených rezancov, 2 lyžice tuku, 2 lyžice polohrubej múky, 1 červená paprika, 1,5 hrnčeka paradajkovej šťavy (1 hrnček kečupu a ½ hrnčeka vody), ¾ hrnčeka na tenké plátky pokrájaných sterilizovaných šampiňónov a uhoriek, 1 lyžica masla, strúhaný syr na posypanie, korenie čili, mleté čierne korenie, soľ

Postup:
1.
Cestoviny podľa návodu uvaríme, scedíme a dáme odkvapkať. Pridáme maslo a prikryté udržiavame v teple.

2. Z rozpáleného tuku a múky pripravíme svetlú zápražku. Pridáme na rezance pokrájanú papriku, paradajkovú šťavu (alebo kečup zriedený s vodou), dôkladne premiešame a prevaríme.

3.
Vmiešame korenie čili, mleté čierne korenie, soľ, na tenké plátky pokrájané šampiňóny a uhorky. Krátko povaríme a odstavíme.

4. Cestoviny rozdelíme do tanierov a nalejeme na ne omáčku. Posypeme syrom.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama