
Potrebujeme:
● 2 vajcia
● 1/2 PL nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
● 1/2 PL nasekaných čerstvých lístkov bazalky
● 1 PL olivového oleja
● 1 šalotku
● 1 strúčik cesnaku
● 5 až 7 čiernych olív bez kôstky
● štipku bylinkovej soli
Na ozdobenie:
● lístky rukoly
● parmezán
● 1/2 PL nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
● 1/2 PL nasekaných čerstvých lístkov bazalky
● 1 PL olivového oleja
● 1 šalotku
● 1 strúčik cesnaku
● 5 až 7 čiernych olív bez kôstky
● štipku bylinkovej soli
Na ozdobenie:
● lístky rukoly
● parmezán
Postup:
1. Vajcia rozšľaháme v miske s nasekanou petržlenovou vňaťou
a lístkami bazalky. Dochutíme bylinkovou soľou.
2. V panvici na mierne rozohriatom oleji opražíme nadrobno posekanú šalotku a na plátky pokrájaný cesnak. Po 1 minúte opekania pridáme
na kolieska nakrájané olivy a po ďalšej minúte vlejeme rozšľahané
vajcia.
3. Pečieme na miernom ohni asi 4 minúty, kým vaječná zmes nie je tuhá. Miesta, kde zmes tuhne pomalšie, opatrne prepichneme vidličkou alebo nadvihneme podberačkou. Omeletu preložíme na tanier,
ozdobíme rukolou a nahrubo nastrúhaným parmezánom.
a lístkami bazalky. Dochutíme bylinkovou soľou.
2. V panvici na mierne rozohriatom oleji opražíme nadrobno posekanú šalotku a na plátky pokrájaný cesnak. Po 1 minúte opekania pridáme
na kolieska nakrájané olivy a po ďalšej minúte vlejeme rozšľahané
vajcia.
3. Pečieme na miernom ohni asi 4 minúty, kým vaječná zmes nie je tuhá. Miesta, kde zmes tuhne pomalšie, opatrne prepichneme vidličkou alebo nadvihneme podberačkou. Omeletu preložíme na tanier,
ozdobíme rukolou a nahrubo nastrúhaným parmezánom.