Cestovinový šalát s MUNGO

18. května 2010 v 19:26 |  Šaláty
šalat

POTREBUJEME 300 g cestovín farfalle 1 lyžicu olivového oleja 2 menšie karotky 1 malú konzervu klíčkov fazule mungo (110 g) 1 malú konzervu kukurice (110 g) 1 malú konzervu hrášku (110 g) 80 g pokrájaných sterilizovaných šampiňónov 1 konzervu fazule v paradajkovej omáčke (450 g) menšiu viazaničku petržlenovej vňate Na dresing: 3 lyžice majolenky 2 lyžice kyslej smotany 1 lyžičku balzamikového octu vegetu a mleté čierne korenie na dochutenie

Pre 4 osoby
AKO NA TO:
1. Cestoviny uvaríme vo vriacej osolenej vode. Scedíme, preložíme do väčšej šalátovej misy, pokvapkáme olejom a necháme vychladnúť.
2. Umytú, neolúpanú karotku povaríme 10 až 15 minút v mierne slanej vode do polomäkka. Potom ju olúpeme a nakrájame na hrubšie kolieska. Karotku primiešame k vychladnutým cestovinám, pridáme scedené klíčky, kukuricu, hrášok a šampiňóny.
3. Pripravíme dresing: Majolenku vymiešame s kyslou smotanou, balzamikovým octom, trochou vegety a čiernym korením.
4. Do šalátu primiešame dresing a fazuľu v paradajkovej omáčke. Necháme chvíľu odstáť. Podávame posypané čerstvou petržlenovou vňaťou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama