Grilované ovocie s kokosovou omáčkou

5. května 2010 v 12:08 |  Extra mlsné jazýčky

Potrebujeme:

  •  1/2 menej zrelého banánu
  • 1/2 čerstvého manga
  • 1/2 po­maranča
  • 2 kolieska čerstvého ananásu
  • 4 väčšie jahody
  • 1/2 jablka
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 100 g masla
  • 165 ml hustého kokosového mlieka
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1 PL strúhaného kokosu alebo kokosových hoblín
    Na ozdobenie:
  • čokoládovú polevu
  • žlté židovské čerešne (Physalis)

Postup:

1. Očistený banán a mango pokrájame na väčšie kúsky, pomaranč rozdelíme na štvrtiny. Spolu s kolieskami ananásu a jahodami ovocie obalíme vo vanilínovom cukre.
2. Na panvici rozohrejeme maslo a ovocie na ňom sprudka 2 až 3 minúty opekáme. Zalejeme kokosovým mliekom, pridáme škoricu a asi 3 minúty povaríme. Nakoniec prisypeme strúhaný kokos.
3. Menšie kúsky ovocia naservírujeme do ko­lieska ananásu, prelejeme kokosovou omáčkou a ozdobíme čoko­ládovou polevou a židovskou čerešňou.
 Do dezertu môžete použiť rôzne druhy tvrdšieho ovocia, namiesto ananásu napríklad žltý melón.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama