Jarný kalerábový šalát

27. května 2010 v 22:44 |  Šaláty
kalerab

Potrebujeme:

● 300 g kalerábu 
● 150 g reďkoviek 
● soľ

Na ozdobenie:
● šalátové listy 
● 2 vajcia uvarené natvrdo 
● jarnú cibuľku

Na nálev:
● 3 lyžice olivového oleja 
● 2 lyžice bieleho vínneho octu
● soľ, mleté biele korenie

Postup:

1. Kaleráb očistíme, pokrájame na malé kocky a vložíme do mierne osolenej vriacej vody. Varíme asi 1 minútu, potom scedíme a prelejeme studenou vodou. Reďkovky umyjeme, osušíme a pokrájame. 
2.
Pripravíme nálev: Vymiešame olivový olej, vínny ocot, soľ a mleté biele korenie. 
3. Vychladený kaleráb zmiešame s reďkovkami, zalejeme nálevom a premiešame. Šalát podávame na šalátových listoch. Ozdobíme štvrtkami vajec a posypeme posekanou jarnou cibuľkou. Podávame s celozrnným pečivom.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama