Kurča Alkoholik

4. května 2010 v 11:56 |  Mäsko


Suroviny:
  • 1 kurča
  • 200 g surových šampiňónov
  • 1 veľká cibula
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 bobkové listy
  • mleté korenie
  • 2 lyžice brandy
  • 2 lyžice polohrubej múky
  • 1 lyžica masla

Postup: Kura rozsekneme na štyri časti a opečieme v hlbokej panvici na rozohriatom masle do zlatista. Postupne pridávama na hrubé kolieska nakrájanú cibuľu, pokrájaný cesnak, pokrájané šampiňóny, bobkový list. Nakoniec okoreníme, osolíme, trochu podlejeme vodou a dusíme.
Akonáhleje je mäso mäkké, vyberieme ho z panvice a oberieme. Vyberieme cibuľu a vyhodíme ju. Múku rozmiešame s trochou vody, nalejeme do omáčky a povaríme. Do omáčky vrátime obrané kuracie kúsky, pridáme brandy a prihrievame, ale už nevaríme!
Neodporúča sa dávať iný alkohol namiesto brandy, jedlo by tak stratilo svoju znamenitosť, výbornú chuť a vábivú vôňu po brandy. Podľa legiend sa traduje, že práve toto jedlo prvý raz pripravil Napoleonovi jeho kuchár, počas jeho bitevných výprav. 
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama