Morčacie plátky v kokosovej omáčke

15. května 2010 v 9:00 |  Mäsko
vcvf

Potrebujeme:

● 600 g morčacích pŕs
● 1 ČL čerstvého nastrúhaného zázvoru
● 2 PL sójovej omáčky
● 2 ČL medu
● 1 KL karí korenia
● 2 strúčiky cesnaku
● 1 ČL citrónovej šťavy
● 2 PL oleja
● 100 g šampiňónov
● 1 PL posekanej zelerovej vňate
● mleté čierne korenie, soľ

Na omáčku:

● 1 črievko topeného syra
● 100 ml smotany na varenie
● 100 ml kokosového mlieka
● 3 PL nakrájaného ananásu (čerstvého alebo z kompótu)

Postup:

1. Mäso umyjeme, osušíme papierovým obrúskom, osolíme, okoreníme a nakrájame na menšie plátky.
2. Z nastrúhaného zázvoru, zo sójovej omáčky, z medu, karí korenia, roztlačeného cesnaku, citrónovej šťavy a 1 lyžice oleja vymiešame marinádu. Mäso vložíme do marinády a necháme v chladničke aspoň 5 hodín odstáť.
3. Zvyšný olej rozohrejeme v hlbšej panvici alebo v hrnci a prudko
na ňom osmažíme morčacie plátky. Po 5 minútach primiešame očistené, na plátky nakrájané šampiňóny. Premiešame a keď sa mäso a šampiňóny začnú sfarbovať dozlatista, primiešame kúsky ananásu.
4. Po dvoch minútach opekania všetko vyberieme  a odložíme na teplé miesto. Do výpeku vmiešame topený syr, smotanu a kokosové mlieko. Premiešame a na miernom ohni necháme prejsť varom. Pridáme nasekanú petržlenovú vňať a do omáčky vložíme späť morčacie plátky, šampiňóny a ananás. Podľa chuti dosolíme a odstavíme z plameňa. Podávame s dusenou ryžou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama