Rigatoni s vínovo- -hubovou omáčkou

3. května 2010 v 7:00 |  Cestoviny
fff

Potrebujeme: 500 g rigaton alebo iný druh krátkych vrúbkovaných cestovín, olivový olej, 1 malá cibuľa, 200 g údenej čistej slaniny, 6 veľkých šampiňónov, 100 g hráška, 250 ml smotany na šľahanie, 100 ml bieleho vína, soľ, mleté čierne korenie, strúhaný syr na posypanie

Postup:
1. Na olivovom oleji dochrumkava opečieme slaninu nakrájanú na malé kocky. Cibuľu ošúpeme, nadrobno nasekáme, pridáme k slanine a dosklovita opečieme.
2. Šampiňóny očistíme, nakrájame na tenké plátky a spolu s hráškom (mrazený vopred obaríme v horúcej vode) pridáme na panvicu. Osolíme a podľa chuti okoreníme.
3. Zeleninovú zmes podlejeme vínom a dusíme bez pokrievky asi 10 minút, kým sa tekutina takmer celkom neodparí.
4. Medzitým uvaríme cestoviny v osolenej vriacej vode podľa návodu na obale.Scedíme ich a necháme odkvapkať.
5. Cestoviny premiešame so smotanou a rozdelíme na taniere. Navrch rozdelíme zeleninu a posypeme syrom.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jana-Anajs Jana-Anajs | E-mail | Web | 3. května 2010 v 11:43 | Reagovat

Těstoviny je jídlo,které v jakékoliv úpravě nezklame.V kombinaci z houbama.Mňamka!
Hezký den! :-D

2 najjedlo najjedlo | 3. května 2010 v 16:07 | Reagovat

Presne tak Janka :) máš pravdu

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama