Šalát s tuniakovým dresingom

12. května 2010 v 19:07 |  Šaláty

Potrebujeme:

  •  600 g kuracích pŕs
  •  200 g väčších cestovín 
  •  1 PL nasekanej petržlenovej vňate

Na marinádu:

  •  500 ml kuracieho vývaru (z kocky)
  •  250 suchého bieleho vína
  •  1 malú cibuľu
  •  1 stonku stonkového zeleru
  •  1 bobkový list
  •  2 kolieska citróna
  •  10 guľôčok čierneho korenia

Na dresing:

  •  100 g tuniaka v oleji
  •  2 PL opláchnutých malých kapár
  •  2 PL citrónovej šťavy
  •  3 sardelové rezy
  •  200 g majonézy
  •  štipku kajenského korenia

Gremolata:

  •  5 - 6 sardelových rezov
  •  2 jarné cibuľky nakrájané na kolieska
  •  nastrúhanú citrónovú kôru
  •  1 PL malých kapár
  •  3 PL nasekanej petržlenovej vňate

Na podávanie:

  •  listové šaláty
  •  cherry paradajky
  •  olivový olej

Postup:

1. Do veľkého širokého hrnca nalejeme kurací vývar a víno. Privedieme do varu, pridáme kolieska cibule a citróna, pokrájanú stonku zeleru, bobkový list a celé čierne korenie. Asi 5 minút povaríme. Do horúcej marinády pridáme umyté kuracie prsia. Podľa potreby dolejeme horúcu vodu, aby bolo mäso ponorené. Znovu privedieme do varu 
a 5 minút povaríme. Potom hrniec odstavíme a prikryjeme pokrievkou. Mäso necháme marinovať 4 až 5 hodín. 
2. Medzitým pripravíme dresing: Tuniaka necháme odkvapkať z oleja, potom dáme do misy, pridáme kapary, citrónovú šťavu a opláchnuté, nakrájané sardelové rezy. Ručným mixérom rozmixujeme na hladkú pastu. Pridáme majonézu a kajenské korenie a rozmixujeme na hladko. 
3. Pripravíme gremolatu: Jarné cibuľky nakrájame na kolieska a dáme do misy. Pridáme opláchnuté, nakrájané sardelové rezy, nastrúhanú citrónovú kôru, kapary a nasekanú petržlenovú vňať. Zľahka premiešame. 
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Potom scedíme a prepláchneme studenou vodou. 
4. Po 4 až 5 hodinách marinovania mäso vyberieme z marinády a pokrájame na kúsky. Spolu s cestovinami a gremolatou dáme do veľkej šalátovej misy. Prelejeme dresingom a opatrne premiešame. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Nakoniec šalát posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame na šalátových listoch so cherry paradajkami, pokvapkanými olivovým olejom a s chrumkavým čerstvým pečivom.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama