
Potrebujeme:
- 600 g kuracích pŕs
- 200 g väčších cestovín
- 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
Na marinádu:
- 500 ml kuracieho vývaru (z kocky)
- 250 suchého bieleho vína
- 1 malú cibuľu
- 1 stonku stonkového zeleru
- 1 bobkový list
- 2 kolieska citróna
- 10 guľôčok čierneho korenia
Na dresing:
- 100 g tuniaka v oleji
- 2 PL opláchnutých malých kapár
- 2 PL citrónovej šťavy
- 3 sardelové rezy
- 200 g majonézy
- štipku kajenského korenia
Gremolata:
- 5 - 6 sardelových rezov
- 2 jarné cibuľky nakrájané na kolieska
- nastrúhanú citrónovú kôru
- 1 PL malých kapár
- 3 PL nasekanej petržlenovej vňate
Na podávanie:
- listové šaláty
- cherry paradajky
- olivový olej
Postup:
1. Do veľkého širokého hrnca nalejeme kurací vývar a víno. Privedieme do varu, pridáme kolieska cibule a citróna, pokrájanú stonku zeleru, bobkový list a celé čierne korenie. Asi 5 minút povaríme. Do horúcej marinády pridáme umyté kuracie prsia. Podľa potreby dolejeme horúcu vodu, aby bolo mäso ponorené. Znovu privedieme do varu
a 5 minút povaríme. Potom hrniec odstavíme a prikryjeme pokrievkou. Mäso necháme marinovať 4 až 5 hodín.
2. Medzitým pripravíme dresing: Tuniaka necháme odkvapkať z oleja, potom dáme do misy, pridáme kapary, citrónovú šťavu a opláchnuté, nakrájané sardelové rezy. Ručným mixérom rozmixujeme na hladkú pastu. Pridáme majonézu a kajenské korenie a rozmixujeme na hladko.
3. Pripravíme gremolatu: Jarné cibuľky nakrájame na kolieska a dáme do misy. Pridáme opláchnuté, nakrájané sardelové rezy, nastrúhanú citrónovú kôru, kapary a nasekanú petržlenovú vňať. Zľahka premiešame.
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Potom scedíme a prepláchneme studenou vodou.
4. Po 4 až 5 hodinách marinovania mäso vyberieme z marinády a pokrájame na kúsky. Spolu s cestovinami a gremolatou dáme do veľkej šalátovej misy. Prelejeme dresingom a opatrne premiešame. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Nakoniec šalát posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame na šalátových listoch so cherry paradajkami, pokvapkanými olivovým olejom a s chrumkavým čerstvým pečivom.
a 5 minút povaríme. Potom hrniec odstavíme a prikryjeme pokrievkou. Mäso necháme marinovať 4 až 5 hodín.
2. Medzitým pripravíme dresing: Tuniaka necháme odkvapkať z oleja, potom dáme do misy, pridáme kapary, citrónovú šťavu a opláchnuté, nakrájané sardelové rezy. Ručným mixérom rozmixujeme na hladkú pastu. Pridáme majonézu a kajenské korenie a rozmixujeme na hladko.
3. Pripravíme gremolatu: Jarné cibuľky nakrájame na kolieska a dáme do misy. Pridáme opláchnuté, nakrájané sardelové rezy, nastrúhanú citrónovú kôru, kapary a nasekanú petržlenovú vňať. Zľahka premiešame.
Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Potom scedíme a prepláchneme studenou vodou.
4. Po 4 až 5 hodinách marinovania mäso vyberieme z marinády a pokrájame na kúsky. Spolu s cestovinami a gremolatou dáme do veľkej šalátovej misy. Prelejeme dresingom a opatrne premiešame. Dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Nakoniec šalát posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame na šalátových listoch so cherry paradajkami, pokvapkanými olivovým olejom a s chrumkavým čerstvým pečivom.