Zapekané fliačky s jablkami

6. května 2010 v 12:05 |  Cestoviny

Potrebujeme:

  •  250 g cestovinových fliačkov
  • 50 g masla
  • 500 g jabĺk
  •  50 g práškového cukru
  • šťavu a postrúhanú kôru z 1/2 citróna
  • 50 g vlašských orechov
  • 30 g umytých hrozienok
  • 100 g pikan­tného džemu (najlepšie ríbezľového)
  • soľ

Postup:

1. Fliačky uvaríme v mierne osolenej vode. Scedíme a prepláchneme vlažnou vodou. V hlbšej miske premiešame s polovicou masla.
2. Olúpané, na hrubšie plátky pokrájané jablká podusíme s cukrom, citrónovou šťavou a postrúhanou citrónovou kôrou. Udusenú zmes zmiešame s fliačkami a pridáme nadrobno posekané orechy a hrozienka.
3. Pripravenú zmes dáme do maslom vy­mastenej formy. V predhriatej rúre zapekáme do ružova pri teplote 180 °C asi 30 mi­nút. Džem rozmiešame s malým množstvom teplej vody a nanesieme na jednotlivé, ešte teplé porcie. Ozdobíme lístkami mäty.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jana-Anajs Jana-Anajs | E-mail | Web | 10. května 2010 v 10:10 | Reagovat

Skvělý nápad.Takto jsem těstoviny ještě nevařils. :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama