Kurča z jedného pekáča

14. června 2010 v 20:39 |  Mäsko

Potrebujeme:

● 8 - 10 horných kuracích stehien
● 1 kg malých zemiakov
● šťavu z polovice citróna
● 10 veľkých strúčikov cesnaku
● 1 červenú papriku
● 50 g vykôstkovaných čiernych olív
● 250 g cherry paradajok
● 1 citrón
● soľ, mleté čierne korenie
● niekoľko vetvičiek čerstvého tymianu + 1 lyžičku na posypanie zemiakov
● 1 lyžičku čerstvého oregana
● olivový olej

Postup:

1. Zemiaky aj so šupkou dôkladne umyjeme a nakrájame na štvrtky. Vo vriacej osolenej vode ich povaríme 5 minút. Scedíme a necháme mierne vychladnúť. V mise k nim primiešame olivový olej, šťavu z polovice citróna, štyri strúčiky prelisovaného cesnaku, soľ a mleté čierne korenie. Premiešame a posypeme nasekaným čerstvým tymianom a oreganom.
2. Rúru predhrejeme na 180 °C. Do pekáča dáme zemiaky, umyté, papierovou utierkou osušené kuracie stehná a zvyšok neošúpaných strúčikov cesnaku. Pridáme červenú papriku pokrájanú na prúžky a vetvičky tymianu. Zľahka pokvapkáme olejom, osolíme a okoreníme podľa chuti. Vo vyhriatej rúre pečieme 45 minút.
3. Potom do pekáča pridáme vykôstkované olivy a paradajky. Premiešame a pridáme na mesiačiky pokrájaný citrón. Pečieme ďalších 15 minút alebo dovtedy, kým kurča a zemiaky nie sú opečené dozlatista. Podávame so zeleninovým šalátom.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama