
Potrebujeme:
- 10 reďkoviek
- 1 šalátovú uhorku
- 1 zelené jablko
- 1 hlávku ľadového alebo kučeravého šalátu
- 3 PL olivového oleja
- šťavu z 1 citróna
- 100 g alebo 6 plátkov údeného lososa
- čerstvý kôpor na ozdobenie
- mleté čierne korenie
Postup:
1. Reďkovky očistíme, umyjeme a pokrájame na kolieska. Umytú, neošúpanú uhorku pokrájame na tenké kolieska, jablko zbavíme jadrovníka a aj so šupou nakrájame na plátky. Pridáme k reďkovke do šalátovej misy. Umyté listy šalátu osušíme a natrháme na menšie kúsky.
2. Olivový olej vymiešame s citrónovou šťavou a čerstvo pomletým korením. Pokrájanú zeleninu s jablkom pokvapkáme nálevom a zľahka premiešame.
3. Plátky údeného lososa rozdelíme na menšie kúsky a vmiešame do šalátu. Naservírujeme do misiek a ozdobíme kôprovou vňaťou.
:)
:)