Pstruhy na kaparách

15. července 2010 v 11:36 |  Rybky


Potrebujeme:

● 4 pstruhy (asi po 300 g)
● 2 veľké chemicky neošetrené citróny
● 4 lyžice kapár
● 8 vetvičiek petržlenu
● olivový olej na potretie
grilovacej mriežky
● mleté čierne korenie
● morskú soľ


Postup:

1. Citróny dôkladne umyjeme horúcou vodou. Kôru z jedného citróna nastrúhame na jemnom strúhadle a vytlačíme z neho šťavu. Druhý citrón nakrájame na tenké plátky
a 4 plátky prekrojíme ešte na polovice. Petržlenovú vňať opláchneme vodou a osušíme.
2. Pstruhy umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Na jednej strane ostrým nožom urobíme šikmé zárezy. Ryby pokvapkáme zvonka aj zvnútra citrónovou šťavou a dochutíme mletým čiernym korením.
3. Do každého pstruha vložíme jednu lyžicu kapár, dve polovičky plátkov citróna a dve vetvičky petržlenovej vňate. Potom ryby zvonka potrieme morskou soľou. Mriežky na grilovanie rýb dôkladne natrieme olejom a uložíme do nich pripravené ryby. Na vrch uložíme celé plátky citróna.
4. Grilovacie mriežky s rybami položíme na rozohriaty rošt grilu a grilujeme asi 10 minút, pričom ich počas grilovania raz otočíme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama