Kurací špíz

31. srpna 2010 v 15:59 |  Mäsko


Potrebujeme:
150 g kuracích pŕs
130 g mäkkej salámy vcelku
120 g tvrdého syra typu eidam
grilovacie korenie podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
Na cestíčko:
5 - 7 lyžíc mlieka
2 vajcia
2 lyžice hladkej múky

Postup:
1. Kuracie prsia umyjeme a osušíme. Nakrájame deň vopred na kocky a uložíme do väčšej misy. Dochutíme soľou a koreninami. Premiešame a necháme v chladničke do druhého dňa postáť.
2. Pripravíme cestíčko: V mlieku rozšľaháme vajcia a hladkú múku. Dobre spolu premiešame, aby v cestíčku nezostali hrudky.
3. Mäkkú salámu a tvrdý syr nakrájame na podobne veľké kocky, ako mäso. Mäso, salámu a syr striedavo napichujeme na špajdle a tesne pred vyprážaním namočíme do cestíčka. Opekáme rozohriatom oleji zo všetkých strán dozlatista.
Vypražené kuracie ražniči necháme odkvapkať na papierovej utierke. Podávame so šalátom z čerstvej zeleniny.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Míííšááá Míííšááá | E-mail | Web | 9. září 2010 v 0:07 | Reagovat

Zdravím, vypadá to moc dobře, dala bych si . Mějte se hezky, Míša :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama