Medové krídelká

28. srpna 2010 v 10:32 |  Mäsko

Potrebujeme:
  •  18 až 20 kuracích krídeliek
  • 8 PL kuracieho vývaru z kocky
  • 5 PL tekutého medu
  • 4 PL vínneho octu
  • 4 PL olivového oleja
  • 4 PL bieleho vína
  • 3 PL sojovej omáčky
  • 1 ČL dijonskej horčice
  • 1 ČL mletého zázvoru
  • 6 až 8 strúčikov prelisovaného cesnaku
  • soľ, mleté čierne korenie
Postup:
1. Krídelká umyjeme a osušíme papierovou utierkou. Suroviny na marinádu dobre vymiešame. Krídelká naložíme aspoň na 6 hodín do marinády - najlepšie však na celú noc deň pred plánovanou akciou.
2. Rúru vyhrejeme na 230/210 °C. Pred tepelnou úpravou krídelká zľahka osolíme a poukladáme na plech alebo do formy. Odokryté vložíme do vy­hriatej rúry a pečieme asi 20 až 25 minút. Potom teplotu znížime na 180/160 °C a pečieme ďalších 25 až 30 minút. Počas pečenia krídelká občas otočíme a potrieme zvyšnou marinádou.
3. Krídelká sú hotové, keď sú na povrchu opečené do červena. Podávame so zeleninovým šalátom alebo s grilovanou zeleninou a čerstvým chlebom.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Jana-Anajs Jana-Anajs | E-mail | Web | 31. srpna 2010 v 12:52 | Reagovat

Hezký pozdrav!
Přibylo spousty dobrůtek.Vše vypadá nádherně! :-D  :-D  :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama