Domáce rezance

14. září 2010 v 9:00 |  Čo ponúknuť hosťom


Potrebujeme:

  • 500 g hrubej múky
  • 1 vaj­ce
  • soľ
  • 200 ml vody
  • tuk (olej, masť alebo maslo) na pomastenie

Postup:

1. Na dosku dáme múku, urobíme do nej jamku, osolíme, pridáme vajce rozmiešané v časti vody a za postupného pridávania vody spracujeme na cesto.
2. Rozdelíme ho na dva bochníky, ktoré prikry­jeme mikroté­no­vou fóliou a necháme 10 mi­nút odpočinúť. Potom ho rozvaľ­káme na hrúbku 2 až 2,5 mm a ne­cháme trocha obschnúť.
3. Obschnuté cesto jemne pomúčime, pokrájame na široké pásy asi 5 až 6 cm, poukla­dáme ich na seba a pokrá­ja­me. Šírka rezancov môže byť rôzna od 2 do 10 mm.
4. Pripravené rezance dáme do vriacej osolenej vody, za­miešame a keď vyplávajú na povrch, vy­berieme ich sitkom alebo dierovanou vare­chou. Necháme dobre od­kvapkať, pomastíme a premie­šame.
Potom pridáme do polievky.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 alenka15987788 alenka15987788 | Web | 14. ledna 2011 v 13:21 | Reagovat

super dobrý blog

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama