
POTREBUJEME: 1 hlavičku cesnaku, 5 lyžíc olivového oleja, 3 cibule, 1 červenú papriku, 1 žltú papriku, 300 g cukety, 1 stredne veľký baklažán, 4 mäsité paradajky, soľ, mleté čierne korenie, pol viazaničky tymianu, pol viazaničky petržlenovej vňate, 1 plechovku lúpaných paradajok (425 ml), 1 bagetu
AKO NA TO:
1. Z neošúpanej cesnakovej hlavičky odrežeme vršok. Cesnak dáme na kúsok alobalu, pokvapkáme lyžicou olivového oleja a dobre zabalíme. Cibuľu a paradajky pokrájame na šestiny, očistenú papriku, cuketu a baklažán na menšie kúsky.
2. Rúru predhrejeme na 200/180 °C. Pokrájanú zeleninu premiestnime do plechu, pokvapkáme 4 lyžicami olivového oleja a premiešame. Osolíme a okoreníme. Spolu so zabaleným cesnakom vložíme do vyhriatej rúry a na druhej koľajničke odspodu pečieme 35 až 40 minút.
3. Lúpané paradajky prelejeme z konzervy do hrnca, privedieme do varu a odstavíme. Vmiešame nahrubo nasekaný tymian a zmes nalejeme na opečenú zeleninu. Vložíme späť do rúry a ešte 20 minút podusíme.
4. Bagetu pokrájame na kolieska. Upečený cesnak rozbalíme, strúčiky opatrne olúpeme a mäkkou dužinou natrieme bagetové kolieska. Ratatouille na tanieroch posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a podávame s ochutenou bagetou.