Lasagne bolognese

1. října 2010 v 23:25 |  Extra mlsné jazýčky
Lasagne bolognese

Potrebujeme:

 • 200 g lasagní
 • 200 g paradajkového pretlaku (alebo paradajok z konzervy)
 • 200 g šampiňónov
 • 250 g mletého miešaného mäsa (mix hovädzia a bravčové)
 • 400 g strúhaného syra
 • 4 strúčiky cesnaku
 • 4 lyžice olivového oleja
 • 2 poháre bešamelovej omáčky
 • zopár kúskov paradajok (na ozdobu)
 • oregáno, tymián, bazalka
 • soľ

Postup:
  1. Očistený a nadrobno nakrájaný cesnak opečieme na oleji, pridáme mäso a smažíme cca 10-15 minút.
  2. Tak pridáme k mäsu paradajkový pretlak, osolíme, pridáme sušené bylinky a dusíme cca 5 minút. (v prípade paradajok o čosi dlhšie)
  3. Umyté šampiňóny nakrájame na plátky a uložíme jednu vrstvu na dno zapekacej misy, zalejeme paradajkovou omáčkou, uložíme lasagne, bešamel, opäť šampiňóny, každú vrstvu prestriedame s cestovinami a vrch lasagní posypeme strúhaným syrom, okoreníme a uložíme na ne nakrájané paradajky.
  4. Pečieme pri teplote 180°C, cca 30 minút.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Míííšááá Míííšááá | E-mail | Web | 30. listopadu 2010 v 12:35 | Reagovat

Mňam, mňam, ty bych si dala :-) .

2 Míííšááá Míííšááá | E-mail | Web | 31. prosince 2010 v 10:51 | Reagovat

Přeji pohodový nový rok plný zdraví. Míša :-)

3 Iva Iva | 3. března 2013 v 17:04 | Reagovat

Máš moc pěkný recept a fotku. Další recepty na lasagne jsou i tady http://pizzarecept.cz/lasagne-recept/ kdybys chtěla nějakou další inspiraci

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama